WordPress – Kako u WordPressu blokirati IE6?

Microsoft Internet Explorer 6 već dugo vremena zadaje glavobolje web developerima – traži posebne setove pravila kako bi se elementi u njemu pravilno prikazali, ne podržava brojne moderne tehnologije web izrade, nedostaju mu brojna sigurnosna svojstva koja se u današnjem svijetu smatraju standardom…

Srećom, postoje načini da se korisnike ovog zastarjelog browsera probudi iz zimskog sna i ukaže im se na to da postoji i nešto novije, ugodnije, bolje. Naravno, netko će se javiti i reći da se u korporativnim okruženjima još uvijek može naći IE6. Osobno kažem – pa šta, vrijeme je da se to promjeni, koliko je još potrebno čekati? Naravno, stvar je izbora, ali ne mislite li da bi tehnologiju umjesto pasivnog čekanja trebalo gurati naprijed, odbacujući ono što ne valja? Živio Darwinizam!

Nedavno sam gledao kakva rješenja za problem zvan IE6 nude WordPress plugin-ovi, a zahtjevi koje sam imao bili su zapravo vrlo jednostavni. Nisam želio JavaScript koji će se polutransparentno učitati preko postojeće stranice omogućujući da se ispod njega nazire što se na stranici nalazi i da ga se može lako zaobići. Želio sam redirect na posebnu podstranicu koja će korisnika upozoriti na to da koristi zastarjeli softver. Također, želio sam da ta podstranica korisniku izbaci ikone sa prijedlozima za download nekolicine najnovijih i najpopularnijih browsera.

Nakon par isprobanih pluginova, zaključio sam kako Stop IE6 zadovoljava moje zahtjeve te kako uz to ima i zgodan dizajn. Osim toga, još mi je jedna sitnica upala u oko – Stop IE6 je stvorio domaći developer Alen Cvitković kojemu se (ukoliko ovo čita (ili ne)) ujedno želim i zahvaliti na pisanju dotičnog plugina.

Pridružite se i vi i gurnite web i uspavane korisnike korak naprijed za ‘opće dobro’. ;)

Ovaj post je bio napisan za WordPress Školu koja je ugašena.