ViaQA 10 – konferencija o testiranju softvera

viaqa

ViaQA 10 – A software Testers’ Event – konferencija namjenjena softverskim testerima, održat će se četvrtog lipnja 2010. godine u prostorijama TERA-e Osijeku, Gajev Trg 6, u organizaciji tvrtke Pet Minuta i tehnologijsko-razvojnog centra TERA

Konferencija je zamišljena kao mjesto za međusobno druženje ljudi koji se bave testiranjem i kvalitetom softvera a dobro došli i svi drugi koji se softverom profesionalno bave kao i oni koji ga svakodnevno koriste budući da se je svaki korisnik softvera u neku ruku i tester. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Prijepodnevni dio konferencije sačinjavat će stručna i jezgrovita predavanja: Integracijsko testiranje softvera u eri konvergencije (Stanislav Strešnjak, Siemens), QA proces u velikim tvrtkama (Elisabeth Spitaler, RealNetworks), Testiranje upotrebljivosti web aplikacija (Marko Dugonjic, maratz.com), Open source alati u testiranju softvera (Tihomir Kit, HULK Osijek). Posljepodnevni su sati rezervirani za radionice Željka Filipina o testiranju web aplikacija pomoću alata Watir i Stephena Seniora koji će predstaviti jMeter, alat za testiranje performansi servera. Poseban dodatak konferenciji je izložba poznatog crtača duhovitih stripova o zgodama i nezgodama iz testerskog svijeta Andyja Glovera koji svoje radove redovito objavljuje na posjećenom blogu.

Konferencija će biti organizirana uz potporu Europske poduzetničke mreže – EEN. EEN ujedno poziva sve sudionike konferencije na sudjelovanje u bilateralnim poslovnim susretima (Business Event) u svrhu povezivanja s interesnim tvrtkama i potencijalnim partnerima, kako bi prezentirali svoju ponudu i/ili potražnju, te razmotrili moguću suradnju. Bilateralni poslovni sastanci će se održavati u intervalima od 15-30 min. Više informacija o konferenciji i registracijski obrazac moguće je naći na web stranicama konferencije, a najnovije kratke vijesti o konferenciji mogu se pratiti i na Twitteru .

Dodatne informacije:
Davor Banović, organizator
Email: [email protected]minutes.eu
Tel: 091-54280-91
Fax: 031-251-006